A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Whispbar

Whispbar szélzajmentes tetőcsomagtartó  

 

     

A speciális, szélzajcsökkentő technológiával ellátott Whispbar™ tetőcsomagtartók három változatban kaphatóak.  

Jellemzők: 

  • Zajmentes
  • Aerodinamikai ellenállása minimális
  • Egyszerűen felszerelhető
  • 75kg-ig terhelhető
  • Zárható
  • T-alakú rögzítő horony

A kiválasztásnál csak azt kell eldönteni milyen hosszúságú kereszttartót, illetve változatot szeretnénk használni. 

ZÁRT  VÉGŰ TETŐCSOMAGTARTÓK
(Flush Bar)

Ez a típus leginkább a gyárilag felszerelt tetőcsomagtartókhoz hasonlít, viszont sok esetben impozánsabb. A Nyitott végű változattal szemben keskenyebb, így kisebb méretű csomagok szállítására alkalmas. 

 

NYITOTT VÉGŰ TETŐCSOMAGTARTÓK 
(Through Bar)

A legnépszerűbb változat. Nem véletlenül, hiszen nagy szállítófelületének köszönhetően, több férőhely áll rendelkezésre a kiegészítők számára. Tökéletes megoldás például tetőbox és kerékpár együttes szállítására, illetve bármilyen más kombináció esetén is. Mivel az állítási lehetőség itt szélesebb tartományban mozog, így több autótípusnál is felhasználható.

 

HOSSZTARTÓK KÖZÉ SZERELHETŐ VÁLTOZAT
(Rail Bar)

Ennél a változatnál gyakorlatilag az autó teteje, és a tetőcsomagtartó között mérhető távolság megegyezik a hossztartó magasságával. Amellett, hogy esztétikus megoldás, sok autótulajdonos gondját megoldja. Néha csak pár centiméteren múlik, hogy gond nélkül be tudjunk állni a garázsba, mert a tetőbox miatt nem férünk be, ezzel a megoldással értékes centimétereket nyerhetünk…

 

 

       

Cikkszám: S1, S2, S3, S4, S5, S6, S8, S9, S10, S11 (szélesség: 750mm - 1250mm) 

A rögzítés megoldható sima és gyári hossztartókkal szerelt tetőkre is..

A felszereléshez, az autó típusához tartozó szerelőkit szükséges. 

 

Cikkszám: S15, S16, S17, S18 (szélesség: 1100mm - 1500mm) 

A rögzítés megoldható sima és gyári hossztartókkal szerelt tetőkre is.

A felszereléshez, az autó típusához tartozó szerelőkit szükséges. 

 

Cikkszám: S41, S42, S43, S44, S45, S46, S47 (szélesség: 740mm - 1200mm)

Csak kiemelkedő (nem tetőbe süllyesztett) hossztartókra rögzíthető.

A rögzítéshez nem szükséges a kit használata, elég kiválasztani a kereszttartók hosszát. 

 

 

 

SZINTE MINDEN AUTÓTÍPUSHOZ

Gyakori probléma a széles körben ismert tetőcsomagtartóknál, hogy egy esetleges autócsere után, kénytelenek vagyunk újat vásárolni, mivel az addig használt szállítóeszköz már nem rögzíthető új autónkra.

Ez csak felesleges pénzkidobás, hiszen a Whispbar tetőcsomagtartók szabadalmaztatott, Smart-Foot™ rendszerének köszönhetően, ez nem jelent gondot. Az imént említett talpkialakítás teljesen független az autó típusától, a tető formájától, a gyári rögzítési pontoktól vagy akár a hossztartók meglététől. A megfelelő pontosságú illesztésért csak a rögzítőkit felelős.

 

 

Vásárlásnál csak a tetőcsomagtartó típust és a kit cikkszámát kell kiválasztani. (autótípus szerint).

 

 

Új autó vásárlása esetén, elegendő csak a kitet kicserélni használatban lévő tetőcsomagtartónkhoz és már gurulhatunk is.

 

 

E sokoldalúság akkor is jól jön, ha a családon vagy netán ismeretségen belül hasonló autó van, nincs másra szükség, mint egy rögzítő kitre és máris segíthetünk barátainknak. Természetesen ez olyan autóknál alkalmazható ahol a tetőméret közel megegyező. A nyitott talpú változat (Through Bar) jóval több autótípusra felszerelhető, hiszen a talp a kereszttartó teljes hosszában állítható. Példának okán, az S15-ös 380, az S16-os 420 és végül az S17-es kombináció több mint 110 féle autótípushoz használható.

 

  • FORMATERVEZÉS

Whispbar™ tetőcsomagtartóinkkal egy új technológiai megoldást forradalmasítottunk meg, amely páratlan más gyártók termékeivel szemben. Olyan mérnökök fejlesztették, akik magas fokú aerodinamikai ismereteiknek köszönhetően, több mint 30 éve alkalmazzák e technikai megoldást. Hosszú évek munkája és kutatása során rájöttek arra amire a természet már nagyon régen, a madarak sem szögletes szárnnyal repülnek.

Tetőcsomagtartóink az egyedi, aerodinamikai formának köszönhetően, teljesen megszüntetik a kellemetlen szélzajt és az autó fogyasztását is csak rendkívül kis mértékben befolyásolják. Ez óriási előnyt jelent mindazok számára, akik nem szeretik lépten nyomon a tetőcsomagtartót szerelgetni.

 

  • ANYAGMINŐSÉG, FELSZERELTSÉG

A kivételes aerodinamikai tulajdonságon felül, a gyártás során felhasznált anyagok minősége, a dizájn és a részletek kidolgozottsága az, ami magasan a konkurens márkák fölé emeli termékeinket. Kézbe véve a Whispbar™ -t azonnal észrevehetjük a különbséget, amely kétségbe vonhatatlanul igazolja tetőcsomagtartóink elsőségét.

Tetőcsomagtartóink egyszerű szerelhetőségét úgy tettük még könnyebbé, hogy a szereléshez szükséges szerszámot, a burkolat belső oldalán található foglalatban helyeztük el. Így onnan kivéve azonnal használható.
Whispbar tetőcsomagtartók sikeresen megfeleltek a City Crash teszteken - 100kg terhelhetőségre.

 

  • SOKOLDALÚSÁG

Whispbar termékek árszabásán tükröződik az érték amit képviselnek. Az egyik legfontosabb ilyen tulajdonság az egyedülálló Smart-Foot™ rögzítési rendszer. A rögzítőtalp mely tetőcsomagtartóink alkotóeleme, minden típusú autótetőre és gyári hossztartóra egyszerűen felszerelhető. A megfelelő csatlakozási pontot rögzítőkitekkel biztosítjuk. Új autó vásárlása esetén - a mérettől függően - az is lehetséges, hogy Önnek csak a rögzítésért felelős alkatrészeket kell lecserélnie, így a már meglévő tetőcsomagtartóját használva, nem kevés összeget spórolhat meg. A már említett üzem-anyagmegtakarítást is ide sorolva, bátran kijelenthetjük, hogy sokkal jobban járunk, ha Whispbar™ feszül autónk tetején.

 

MEGSZÜNTETJÜK A SZÉLZAJT, GAZDÁLKODUNK AZ ÜZEMANYAGGAL

Az összes, eddig gyártott tetőcsomagtartónak van egy közös hibája, az utazás közben keletkező fülsértő szélzaj, ami a haladási sebességet növelve csak egyre inkább elviselhetetlenné válik. Ezért ha semmit nem szállítunk a tartón, inkább leszereljük. (Tudniillik, a felszerelt tetőbox kis mértékben mérsékelheti a tetőcsomagtartók kellemetlen aerodinamikai hatásait) Más gyártók ezt a problémát, úgynevezett „Aero” kereszttartók alkalmazásával szeretnék megoldani, de az eredmény minden esetben csupán esztétikai szempontból előrelépés mintsem hatásos. 

Négy év megfeszített kutatás és fejlesztés után a Whispbar egy forradalmian új, zajmentes termékkel jött a nagyközönség elé, a szárnyprofillal rendelkező Whispbar™ tetőcsomagtartóval.

 

                                 


A kedvező aerodinamikai kialakítással - az autó haladási sebességétől függetlenül - minimálisra sikerült redukálni a tetőcsomagtartók által létrehozott szélzaj mértékét.A szélcsatornában elvégzett összehasonlító tesztek során 70%-al (!) kisebb zaj keletkezett, mint a konkurens gyártók termékeinél. A tesztet itt is megnézheti. 

  

                                                               
     

A formai kialakításon kívül a T-alakú rögzítő horony belső szigetelése is részt vesz a szélzaj csökkentésében. A különböző kiegészítők felszerelésénél nincs szükség a takaró gumicsíkot eltávolítani, elegendő, ha ujjunkkal összenyomjuk azt. Ezáltal a horony mindig fedve marad, megelőzve ezzel a szigetelőgumi elvesztését, és ami még fontosabb, a kellemetlen szélzaj kialakulását.

Ennek köszönhető, hogy a 2008-as Automechanika kiállításon a Whispbar™ ökonomikus termék díjazásban részesült

és besorolást nyert a Greendirectory-ba.

 

 

 
Title Text
Nem lépek be.